ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ


Η Τεχνική που εφαρμόζεται Η θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζεται βασίζεται στην λεγόμενη Τεχνική της Εξαναγκασμένης Υπεραιμίας (T.F.H. Technical forced hyperemia) Έχει παρατηρηθεί ότι οι περιοχές που παρουσιάζουν συχνότερα κακώσεις είναι περιοχές που χαρακτηρίζονται από μειωμένη αιμάτωση. Που οφείλεται αυτό;;; Το σώμα μας έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους να εξασφαλίζει την σωστή αιμάτωση, μέσω της καρδιάς , μέσω της αρτηριακής και φλεβικής κίνησης και μέσω της μυϊκής σύσπασης.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχοντας σημαντικά μειωμένη πλέον σωματική δραστηριότητα, στερεί από το σώμα την δυνατότητα της σωστής αιμάτωσης των μυών, με αποτέλεσμα την αδρανοποίηση του τρίτου παράγοντα, της αιμάτωσης μέσω της μυϊκής σύσπασης, καθιστώντας τους άλλους δύο παράγοντες , την αιμάτωση δηλαδή μέσω της καρδιάς και μέσω της φλεβικής κίνησης ανεπαρκείς.
Ως συνέπεια αυτού το γεγονότος η δυναμική του πόνου που προκαλείται από μια κάκωση συνοδευόμενη από κακή αιμάτωση αυξάνεται σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει και το 100% χαρακτηρίζοντας τον ως ανυπόφορο και οδηγώντας συχνά σε άσκοπες φαρμακευτικές μεθόδους.
Η πρόκληση πόνου υψηλότερης δυναμικής από τον πόνο που προκαλεί η ίδια η κάκωση αναγνωρίζεται από τον εγκέφαλο ως ψευδής ειδοποίηση πόνου , η οποία αυξάνει την παραγωγή ουσιών όπως η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες δημιουργώντας έτσι μια φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι στον πραγματικό πόνο δημιουργώντας έτσι αίσθημα ανακούφισης Κατά την εφαρμογή της μεθόδου T.F.H. χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός ειδικών μαλάξεων και στοχευόμενων πιέσεων που σκοπό έχουν να ξυπνήσει την φυσική αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να ενεργοποιήσει αυτόματα την παραγωγή ενδορφίνης και ντοπαμίνης , ενδογενών ουσιών που οδηγούν στο αίσθημα της ευφορίας, ενώ μειώνουν παράλληλα την υποβόσκουσα κατάθλιψη και το άγχος. Διαβάστε Περισσότερα


Οι ενδορφίνες βοηθούν να πραγματοποιηθούν προσπάθειες που, σε άλλη περίσταση, θα ήταν αδύνατον να ολοκληρωθούν εξ αιτίας του πόνου. Και χαρακτηρίζονται ως φυσικά ναρκωτικά)

Η φιλοσοφία της τεχνικής που εφαρμόζεται στο κέντρο μας έχει δηλαδή ως στόχο της την ενεργοποίηση της αυτοθεραπευτικής ιδιότητας του ανθρώπινου σώματος. Στόχος της μεθόδου είναι η πρόκληση εξαναγκασμένης υπεραιμίας στους αδρανοποιημένους λόγω έλλειψης γλυκόζης και οξυγόνωσης μύες προκειμένου να επανακτήσουν την κινητικότητά τους.

Ειδική επισήμανση, οι θεραπείες δεν λειτουργούν επιδιορθωτικά σε πιθανές κακώσεις ή παραμορφώσεις των οστών ή της σπονδυλικής στήλης οι οποίες θα μπορούσαν ίσως να αποκατασταθούν σε ορισμένες πάντα περιπτώσεις μέσω μιας επεμβατικής διαδικασίας , αλλά στόχο έχουν την αντιμετώπιση του συμπτώματος προσφέροντας ένα πιο μόνιμο σε διάρκεια αποτέλεσμα, και βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινότητας του πάσχοντα απαλλάσσοντας τον από τον χρόνιο πόνο.